تحرکات جدید سعودی-فرانسوی-آمریکایی در پرونده لبنان-راهبرد معاصر
فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد

تحرکات جدید سعودی-فرانسوی-آمریکایی در پرونده لبنان

عربستان در عین حال که اعلام کرده نمی‌خواهد وارد جزئیات پرونده ریاست‌جمهوری لبنان شود صحبت‌های جدیدی درباره «ابتکار کویت» برای بیروت مطرح کرده و در صدد احیای آن است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۸ - ۲۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 18
کد خبر: ۱۶۴۲۴۹

به گزارش راهبرد معاصر، منابع آگاه از فضای سیاسی لبنان اعلام کردند که یک هماهنگی فرانسوی-سعودی-آمریکایی در رابطه با پرونده سیاسی لبنان وجود دارد.

 

روزنامه القبس کویت به نقل از منابع لبنانی گزارش داد که «امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری فرانسه در سفر چند روز قبل خود به قطر با «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر این کشور درباره پرونده لبنان گفتگو کرده است.

 

بر اساس این گزارش، ماکرون هفته آینده در اجلاس سران در اردن پرونده لبنان را مورد بررسی قرار خواهد داد و طرح خود را برای انتخاب رئیس جمهور لبنان و آغاز روند انجام اصلاحات در این کشور ارائه خواهد کرد.

 

از طرف دیگر روزنامه الجریده کویت به نقل از برخی منابع دیپلماتیک اعلام کرد که در نشست اخیر میان عربستان و فرانسه درباره لبنان در پاریس، سعودی‌ها صحبت‌های جدیدی در خصوص ابتکار کویت برای لبنان که ژانویه گذشته ارائه شده بود، مطرح کردند؛ ابتکاری که بر اساس آن سفرای کشورهای حوزه خلیج فارس بعد از تحریم بیروت به دلیل اظهارات «جورج قرداحی» وزیر اطلاع رسانی سابق لبنان درباره جنگ یمن و انتقاد از این جنگ ویرانگر و بیهوده، به بیروت برگشتند.

 

به گزارش تسنیم، «ژانویه گذشته بعد از اینکه عربستان و چند کشور دیگر در حوزه خلیج فارس به بهانه انتشار اظهارات جورج قرداحی که جنگ یمن را جنگی بیهوده دانسته و تاکید کرده بود که این جنگ هرچه زودتر باید متوقف گردد، لبنان را تحریم و سفرای این کشور را اخراج کرده و سفرای خود را نیز از بیروت فراخواندند، «احمد ناصر الصباح» وزیر خارجه کویت که گفته می‌شد حامل ابتکاری برای حل این بحران است به لبنان سفر کرد.

 

اما مشخص شد که وزیر کویتی برگه‌ای شامل شروط 12 گانه که هر کدام بیانگر عنوانی جهت ایجاد یک درگیری سیاسی داخلی و منطقه‌ای بود، با خود به همراه داشت. این شروط 12 گانه درواقع محصول اقدام مشترک آمریکا و متحدان آن در کشورهای حوزه خلیج فارس بود و شروط و خواسته‌های عربستان سعودی را نیز نشان می‌داد.

 

 تعهد لبنان به همه الزامات کنفرانس طائف، تعهد لبنان به سیاست فاصله گرفتن و بی طرفی (در امور منطقه) در گفتار و عمل و تعیین چارچوب زمانی مشخص برای اجرای قطعنامه‌های شماره 1559 شورای امنیت درباره خلع سلاح حزب‌الله، از جمله بارزترین شروط این «ابتکار» بود که لبنانی‌ها آن را مغایر با اصل حاکمیت و استقلال این کشور دانستند و اکنون عربستان مجددا اصرار به احیای آن دارد».

 

 منابع دیپلماتیک در ادامه به روزنامه الجریده گزارش دادند که طرف فرانسوی در جلسه کمیته مشترک پاریس و ریاض در رابطه با پرونده لبنان، درخواست خود را از عربستان برای کمک به انتخاب رئیس جمهور جدید لبنان تکرار و تاکید کرد که بعد از آن پرونده تشکیل دولت این کشور مورد بررسی قرار بگیرد. اما طرف سعودی اعلام کرد که از ورود به جزئیات پرونده ریاست‌جمهوری لبنان خودداری می‌کند.

 

 روز جمعه نشستی با حضور مقامات سعودی و فرانسوی در پاریس برگزار شده و حاضران مسئله انتخاب رئیس جمهور لبنان را مورد بررسی قرار دادند. در این نشست، «پاتریک دورل» مشاور رئیس جمهور فرانسه و «نزار العلولا» مشاور دیوان پادشاهی عربستان و «خالد الحمیدان» رئیس دستگاه اطلاعات سعودی حضور داشتند که بدون هیچ نتیجه خاصی به پایان رسید.

 

منابع سیاسی بیروت معتقدند که مقامات لبنانی عملا نقش خود را در مدیریت پرونده سیاسی از دست داده‌اند و مدیریت مسئله انتخاب رئیس جمهور از دست خود لبنانی‌ها خارج شده است. بر همین اساس نگرانی‌های زیادی درباره تاثیر تحولات خارجی بر امور سیاسی و به طور خاص پرونده ریاست‌جمهوری لبنان وجود دارد؛ به ویژه اینکه مشخص نیست تا چند ماه آینده چه تغییری در مواضع بازیگران خارجی در عرصه سیاسی لبنان به وجود بیاید./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار